EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Измислица е контрабандата от 50%

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Измислица е контрабандата от 50%

mail18:01 | 25.05.2010прегледи 874 коментарикоментари 0


Директорът на Агенция „Митници” Ваньо Танов отхвърли твърдението на БСП, че контрабандата е стигнала 50 % и посочи, че потреблението на цигари се е свило заради ръста на акциза и по-високите цени.
В момента с 34 % са намалели физическите обеми, които се облагат с акциз. Това са пари, които са внесени и се виждат. С 13 % е намалена стойността на акциза, заяви той след като беше изслушан в парламентарната комисия по вътрешни работи, предаде БГНЕС.
"Контрабандата е в такива размери в каквито е ножицата. В едни страни е по-голяма, в други е по-малка”, каза Танов. Той уточни, че първите три месеца от началото на годината в България са се продавали цигари на старите цени, така че внесения акциз до 15 май показва продадени количества цигари в април месец. Тази картина може да се промени и в едната и в другата посока, каза още директорът на митниците. Той изтъкна, че обикновено във всички страни след увеличаване на акциза има рязко намаляване на физическите обеми, увеличаване на контрабандата и след това стабилизиране на пазара, а има и хора, които се отказват.
Няма конфликт между митници и МВР, допълни още  Танов.  Същевременно той заяви, че вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов има право на преценка и сигурно смята, че взаимодействието не е достатъчно добро. „И може и да има основание. Преценка за моята работа би трябвало да направи министърът на финансите, така че ако има нещо, трябва да си разговарят двата министри. Аз съм на много ниско ниво, за да давам акъл на един или на друг министър и не е това моята задача”, каза той.
Танов отбеляза, че някой не му пречи да работи, както и че не се притеснява за поста си.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg