EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Изложение на домашни сирена в Черни вит

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изложение на домашни сирена в Черни вит

mail15:10 | 01.10.2021прегледи 666 коментарикоментари 0


На 9 октомври пред кметството в тететевенското село Черни Вит ще се проведе Изложение на домашните сирена, съобщиха от общината. Идеята на организаторите - производителят на зелено сирене Цветан Димитров и общината, е да срещнат на едно място хора, които да се наслаждават, говорят, спорят или пишат на тема за традиционните български сирена.

Посетителите ще имат възможност да обикалят из създадената специална Зона за свободно познание, където до 13,30 ч. са предвидени представяния на уникални млечни продукти. Ще могат да се задават въпроси и да се дискутират върху традиционните храни, върху проучването на бактериите и плесените в традиционните сирена, ще се обсъждат и други теми, свързани с традиционната кулинария.

В презентациите ще се говори още за отглеждането на стари местни породи животни - така наречените автохтонни породи; а също и за използването на вълната в земеделието; за домашната храна като марка за качество и др.;

Зоната за свободно познание ще се проведе на открито, в обособена част от парка, със седящи места при спазване на противоепидемичните мерки, разпоредени със Заповеди на МЗ.

От 13,30 до 15,30 ч. са предвидени два обучителни модула с капацитет по 10 участника за съчетаване на български сирена с български вина. От 17 до 19 часа във Вили „Бояна“ на открито с 25 места ще се проведе вечеря „Тур на сетивата традиции и сирене“ – с петстепенно меню с традиционни български сирена и виното на винарна „Ялово“.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161