EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Изложение за високи технологии в Лас Вегас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изложение за високи технологии в Лас Вегас

mail17:00 | 08.01.2013прегледи 844 коментарикоментари 0


Телевизията за пореден път ще бъде акцентът на годишното изложение на високите технологии в Лас Вегас, което се открива днес и се очаква да потвърди в същото време неуморния възход на други екрани: мобилни телефони, смартфони и таблети, информира AFP.

Телевизията, която отново се радва на засилен интерес заради зачестилите слухове, че Apple ще пусне iTV или пък че ще се появи телевизионна услуга в интернет благодарение на производителя на чипове Intel, вероятно ще стане причина за повече представяния на телевизори - са все по-комуникативни, с все по-добър дизайн и "ултра висока "разделителна способност".
Лидерът в този сектор - южнокорейският концерн Samsung - поддържа тези очаквания с послание в блога си, в което обещава "нова и безпрецедентна форма на телевизия" с илюстрация, подхранваща очакванията за прозрачен екран, или във формата на вертикален правоъгълник, а не хоризонтален, каквато е нормата в момента.
Вторият производител в сектора, също компания от Южна Корея - LG Electronics - ще представи на изложението екраните си от ново поколение, наречени органични електролуминсцентни екрани (OLED или OEL), за които предварителните поръчки започнаха миналата седмица. Това е първият световен производител, достигнал промишлената фаза на тази по-икономична технология в сравнение със сегашните течни кристали или плазмата.
Сред близо 3000 изложители в Лос Анджелис тази година ще има и силно присъствие на представители на автомобилната промишленост. Значителни площи са заделени и за приложенията в сектора на здравеопазването, за технологиите, защитаващи околната среда и още за продукти, предназначени за широка употреба - от домакинските уреди до модата. Изложението ще бъде открито официално утре и ще продължи до 11 януари.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg