EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Излезе новата класация на Forbes

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Излезе новата класация на Forbes

mail15:50 | 08.09.2011прегледи 1130 коментарикоментари 0


В Китай има 146 милиардери в долари или с 14 процента повече от миналата година, като по този показател само САЩ изпреварват азиатската страна. Това сочи новата класация на най-богатите във втората икономика в света, съставена от сп. "Forbes" и цитирана от AFP. "Въпреки че фондовите пазари отчитат спад, богатството на най-проспериращите хора в Китай нараства, посочи Ръсел Фланъри, който ръководи шанхайското бюро на "Forbes". Вчера подобна класация публикува и излизащото в Хонконг списание "Hurun", което констатира, че въпреки икономическата криза Китай продължава с ускорени темпове да "произвежда" милиардери. И двете списания поставят начело на класациите си Лян Вънгън (55 г.), собственик на компанията за тежки строителни машини Sany Heavy Equipment, чието състояние се оценява на 9,3 милиарда долара от американското издание и на 11 милиарда от китайското списание.
Според класацията на "Forbes" съоснователят на интернет търсачката Baidu Робин Ли заема второто място с 9,2 милиарда долара. Китайският магнат Цзун Цинхоу, който е собственик на най-голямата китайска компания за производство на храни и напитки Wahaha, слезе от първа на пета позиция в класацията на "Forbes". Според списание "Hurun" в Китай през 2011 има 271 милиардери в долари, което е доста над броя, определен от "Forbes". По-голяма част от състоянието им е натрупано в сектора на недвижимите имоти, строителството и търговията на дребно, уточнява изданието.
Според класация на "Forbes", оповестена през март, САЩ продължават да водят по брой милиардери в света с 413 богаташи, но те представляват едва 33 % от милиардерите на планетата спрямо 40 % миналата година и 50 % преди
10 години.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg