EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Изграждат нова болница в Кърджали за 15 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изграждат нова болница в Кърджали за 15 млн. лв.

mail07:35 | 05.11.2023прегледи 1531 коментарикоментари 0


Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева връчи сертификат клас “А“ за инвестиция за изграждане на многопрофилна болница за активно лечение в Кърджали на "Търговска Лига - Глобален аптечен център" АД. Проектът на компанията е за 15 млн. лв. и предвижда разкриване на 350 нови работни места. Сертификатът получи изпълнителният директор на дружеството Таквор Бохосян. На церемонията присъства и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Мила Ненова, информират от пресцентъра на Министерството на иновациите и растежа (МИР).

Реализирането на инвестиционния проект ще осигури квалифицирани кадри в областта на хуманната медицина. Изграждащата се болница ще разполага с всички необходими структури - клиника, отделения, лаборатории и операционни зали. 

Изпълнителният директор на "Търговска Лига" подчерта, че компанията възнамерява да изгради модерна сграда с диагностично-консултативен център - 25 кабинета, хирургични и терапевтични отделения с и без легла по различни специалности, определени съобразно здравните нужди на населението, операционен блок, образна диагностика, структура по лъчелечение и нуклеарна медицина и различни спомагателни помещения. Капацитетът й ще бъде с до 250 болнични легла.

В Управителния съвет на “Търговска лига - Глобален аптечен център“, освен Таквор Бохосян, влизат и основателят на дружеството Тихомир Каменов и Лилия Симеонова. Справка в Търговския регистър показва, че членове на Надзорния съвет на дружеството са Елена Каменова, Иван Каменов и “Архитектурно и Строително бюро - Хелвеция" ЕАД. 

Сред дружествата, в които “Търговска лига - Глобален аптечен център" е съдружник или едноличен собственик на капитала, са още “Медицински център Лекари за Нас Бургас“ ООД, “Кардиологичен медицински център Лекари за Нас Плевен“ ООД, "Многопрофилна болница за активно лечение "Сърце и Мозък"“ ЕАД и “Специализирана болница за активно лечение по кардиология“ ЕАД.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158