EUR 1.9558
USD 1.7999
CHF 1.9913
GBP 2.2782
CNY 2.4937
you tube
mobile version

Извънредна среща на Еврогрупата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Извънредна среща на Еврогрупата

mail12:30 | 18.09.2013прегледи 493 коментарикоментари 0


Еврогрупата ще има извънредно заседание в края на ноември,  за да разгледа проектобюджетите за 2014 година на страните от  еврозоната, съобщи днес председателят на форума Йерун  Дейселблум, цитиран от Франс прес. Срещата ще бъде на 22 ноември и ще бъде втората за месеца. Предвижда се да бъде направена оценка дали проектобюджетите  на страните членки на еврозоната са надеждни и дали съответстват на препоръките, направени от Брюксел през пролетта.
Тъй като в момент, когато "икономическите перспективи се  подобряват, реформите трябва да продължат", заяви Дейселблум на  пресконференция във Вилнюс, където днес заседаваха финансовите  министри от валутния съюз. Обсъждането на националните бюджети е свързано със  законодателния пакет за икономическо управление (известен още  като "two pack"), който дава нови права на Европейската комисия: от тази година тя ще може да изисква промени в бюджетите,  представени от страните от еврозоната.
Отсега нататък членките на еврозоната трябва да представят  през есента проектобюджетите си за идната година на Комисията и  на Еврогрупата.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg