EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Известни производители на чаши за вино

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Известни производители на чаши за вино

mail16:30 | 01.08.2013прегледи 585 коментарикоментари 0


Divino
По света има хиляди производители на чаши за вино. Много от тях заслужават внимание заради оригиналност, елегантност на силуета, добри материали и т.н. Невъзможно е да изброим всички, но тук сме направили преглед на онези, които са всепризнати и отдавна са специализирали в този жанр.

Waterford Crystal, Ирландия

Един от най-луксозните кристали в света се прави от 1783 г. насам. Вече не са малко семействата, които притежават сервизи на Waterford, предавани от поколение на поколение, векове наред. Компанията се гордее с това, че мнозина от майсторите на Waterford са свързани с фабриката от съвсем млади, където цял живот са усъвършенствали изкуството да превръщат къс разтопено стъкло в диамантено шлифовани чаши.

Schott-Zwiesel Glasses, Германия

Достойният за уважение семеен бизнес на корпорацията Schott, просъществувал повече от век, е свидетелство за високото ниво на този занаят в Германия. Красиво изработените и трудно чупливи винени чаши са с отлично съотношение цена-качество.

Spiegelau, Германия

Фабриката за кристал Spiegelau е една от най-старите в Европа. Чашите й се отличават с елегантен силует и фини стени, което ги прави предпочитани от ценителите. Те са доста универсални и също са с добро съотношение качество-цена. От 1990 г. насам Spiegelau са собственост на едни от най-големите на пазара - Nachtmann Group.

Nachtmann, Германия

Основана е от майстора на кристали Михаел Нахтман през 1834 г. и оттогава насам е производител на един от най-високите класове чаши за вино в Европа, както и на класически сервизи, авангардни и барокови произведения от кристал. От 2004 г. тя е собственост на Riedel Glas.

Riedel Glas, Австрия

За мнозина - абсолютният лидер по отношение на качеството. Едно е сигурно, те са единствените, които от десетилетия се занимават само с производството на кристални чаши и декантери за вино. Често ги даваме за пример, не само заради класическата форма, но и заради страстта и прецизността, с която доказаха, че формата е от значение за вкуса.

От основаването си през 1756 г. в Бохемия досега Riedel са семейно предприятие.

J.G.Durand, Франция

Френската компания е сравнително млада. Основана е през 1983 г., а днес вече е ядрото на световния конгломерат ARC International, към който принадлежат всепризнатите чаши на Mikasa. Произвежданите от тях аксесоари и комплекти за маса са, както се изразяват самите производители "предназначени да съблазняват". Всички чаши са ръчно изработени от 24-процентов оловен кристал.

Luigi Bormioli Glasses, Италия

Италианската фирма за винени и конячни чаши също е сред лидерите на пазара. Продукцията й е позната не само в Европа, но и отвъд океана.

Mendocino Glasses, САЩ

Мендосино е доброволно сдружение на артисти, художници и занаятчии от Северна Калифорния. Представените четири чаши са най-популярните от цялото производство на всички членове на тази неформална асоциация. Направени са от оловен кристал, с изключително тънки стени и ръбове и дълги, стройни столчета.
 


Тагове: вино, чаши
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4259