EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Избран е строител на газопровода Провадия - Сърбия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Избран е строител на газопровода Провадия - Сърбия

mail07:37 | 31.05.2019прегледи 837 коментарикоментари 0


"Булгартрансгаз" избра нов строител на газопровода от Провадия до границата със Сърбия, съобщи пред журналисти днес изпълнителният директор на фирмата Владимир Малинов. Това е консорциумът "Газово разширение и развитие в България", в който влизат три компании - от Италия, Германия и Люксембург, който първоначално беше класиран на второ място в процедурата на обществената поръчка , съобщи Малинов. Цената на проекта ще е 1 102 197 333,19 евро без ДДС, каза той.
В избрания изпълнител няма участник или подизпълнител - българска фирма, каза изпълнителният директор на "Булгартрансгаз".
Класираният на първо място "Консорциум Аркаб" - Саудитска Арабия не е подал документи в нито в законовия срок, нито в поисканото от него удължаване на срока, посочи Малинов. От 30 нужни документа фирмата е представила само четири, допълни той.
Избраният сега изпълнител първоначално е дал висока цена за изпълнението на проекта, но на 17 май, е обявил, че е готов да намали офертата си с 31,5 на сто и така тя става макар и с малко - по-ниска от тази на Аркаб, каза Малинов.
Малинов очаква договора да бъде подписан максимално бързо. По закон това може да стане и след десет дни, ако няма обжалвания и други процедурни пречки, посочи той. Работата по проекта ще продължи 615 дни, като първите 308 километра от трасето от общо 475 километра, трябва да са готови за 250 календарни дни.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg