EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Избори:Първи коментари в пресата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Избори:Първи коментари в пресата

mail06:51 | 06.10.2014прегледи 856 коментарикоментари 0


Пазарлъкът за коалиция започва, след като победителят ГЕРБ се сдоби само с около 90 депутати. За правителство са нужни поне 121. Бойко Борисов каза, че коалиция с ДПС няма да прави, няма да му стигне и съюз с Реформаторския блок, който вкарва малко над 20 депутати, пише Труд.

Силно фрагментиран парламент със 7-8 партии и тежки проблеми при формирането на кабинет - такава картина се очертава след вчерашните избори, уточнява Сега. "Сигнали за манипулиран вот и този път задръстиха ЦИК", отбелязва в друга статия вестникът.

Предсрочният вот роди най-шарения парламент от началото на прехода досега, констатира и Телеграф. Такова е и водещото заглавие на Земя - "Шарен парламент".

24 Часа предвижда поне трипартийна коалиция, въпреки поредната победа на ГЕРБ.

Близо половината от избирателите са гласували с преференция, посочвайки предпочитанията си към определен кандидат, пише Монитор и подчертава, че избирателната активност на вота е била рекордно ниска.

Ако има един-единствен извод от резултатите на изборите, той е, че на избирателите им е писнало от големите партии, които се извъртяха във властта. Влизането в парламента на 4 нови формации, показва, че истинският победител е протестният вот, коментира Капитал Дейли.

"Избрахме труден парламент", пише Дума. Изданието обяснява, че имената на депутатите в Новото Народно събрание ще станат ясни до седмица.

По другите теми:

Около 40 фирми, консорциуми и сдружения са закупили досега документи за участие в конкурса на Столична община за нови концесионери по чистотата. Подадени оферти обаче няма, защото за втори път процедурата зацикли, пише Труд.

Чаша с кафе и кутия с цигари са най-евтини в България от всички европейски държави, но захарта и билетите за кино са по-скъпи, отколкото в някои други страни, посочва 24 Часа като цитира сравнение на потребителските цени, направено от Евростат.

Под 3% от българите си поставят ваксина срещу грип, отбелязва Дума като цитира д-р Ина Каменова от здравното министерство.

Сега посочва, че едва 40 на сто от родените преди първи юни бебета, на които е трябвало да бъдат направени имунизации през юли и август, са били имунизирани.

Агенция Митници е започнала да свива неизпълнението на приходите в заложения план за 2014 година, Официалната статистика показва че през септември неизпълнението е "само" 80 милиона лева, посочва Капитал Дейли.

Над 8 милиарда лева са налети от инвеститори във ВЕИ централи само в рамките на една година. Това е записано в анализ на Европейската комисия за това в кои страни съществуват дефицити в тарифите на електрическата енергия. Общо в 11 европейски държави съществува такъв проблем./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg