EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Избират инженер-консултант за връзката Гърция - България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Избират инженер-консултант за връзката Гърция - България

mail10:05 | 11.09.2018прегледи 847 коментарикоментари 0


 Дванадесет фирми и обединения подадоха оферти за участие в откритата процедура за избор на инженер-консултант за изграждане на междусистемната връзка Гърция – България. Офертите бяха отворени публично в офиса на проектната компания ICGB. 

В процедурата оферти са подали следните участници:

Обединение „МГВ Консултант“

Обединение TECHINT – COMPAGNIA TECNICA INTERNAZIONALE S.p.A. & TECHFEM S.p.A.

Enereco S.p.A.

TECHNIP ITALY DIREZIONE LAVORI S.p.A.

Консорциум C&M-Asprofos-S Energy-Miks

ДЗЗД "Консулт Еврогаз"       

Консорциум „РИНА“

ILF Beratende Ingenieure GmbH

Консорциум „ТИБЕИ“

"Ти енд Ти Системи" СРЛ

Обединение "ВН газопровод Гърция-България" ДЗЗД

Обединение "ДжейВИ Интерконектор 2018"  

Изпълнителният директор на ICGB от българска страна Теодора Георгиева приветства всички участници в процедурата и припомни важността на ролята на инженер-консултанта за осъществяването на проекта. „Това е дейност, ключова за управлението и контрола на реализацията на IGB във фазата на подготовка и изпълнение на строителния процес“, заяви тя преди началото на публичното заседание.

 Ангажиментът включва оказване на съдействие на възложителя за реализацията на проекта по време на строителството до момента на пускане на газопровода в експлоатация, както и управление на всички свързани с проекта основни договори - включително договора за доставка на линейни тръби и договора за възлагане на работното проектиране, строителството и доставки. Прогнозната стойност на обществената поръчка се определя на обща сума от 8,45 млн. евро без ДДС.

Възлагането на обществената поръчка за избор на инженер-консултант е ключов етап от реализацията на проекта, тъй като е една от последните стъпки преди стартиране на строителните дейности.

Проектната компания и нейните акционери ще създадат всички необходими условия за провеждане на прозрачна, обективна и недискриминационна процедура в условията на честна и лоялна конкуренция.

Проектът за изграждане на междусистемната връзка Гърция–България е ключов за изпълнение на целите, свързани с диверсификация на енергийните доставки. Връзката ще осигури достъп до Южния газов коридор, чрез който страната ни и регионът на Югоизточна Европа ще получават природен газ от Каспийския регион, съществуващи и бъдещи терминали за втечнен природен газ и други. Междусистемната газова връзка е стратегическа и за реализирането на концепцията за изграждане на газоразпределителен център в България. Интерконекторът Гърция-България е определен за един от проектите от общ интерес за Европейския съюз.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg