EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ИЗ "Тракия" стартира учебен център

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ИЗ "Тракия" стартира учебен център

mail17:33 | 29.01.2018прегледи 11516 коментарикоментари 0


За 1 754 167,51 лева сдружение „Клъстер Тракия икономическа зона“ стартира оборудването на учебен център с 10 зали за теоретично и 1 за тренировъчно обучение за изграждане на фундаментални знания и компетентности в различни за индустриалното производство области и умения в работата, обслужването и проектирането на мехатронни системи със средна и висока степен на автоматизация.

Средствата за центъра са по евро проект като безвъзмездната финансова помощ е 1 243 790,56 лева, 30% от общата стойност - 510 376,95 лева е съфинансирането от „Клъстер Тракия икономическа зона“.

Учебният център е в Тракия икономическа зона /ТИЗ/ и до края на 2018 година трябва да разполага с 211 компютъра и модерен софтуер. В рамките на проект ТРАКИА се въвежда електронна платформа за управление на учебен процес и провеждане на иновативни електронни, уеб-базирани и дистанционни обучения за нуждите на индустрията. Изгражда се споделена инфраструктура и ноу-хау за общи клъстерни дейности - оборудване за зали за обучения, тренировъчен център за учебна практика, с което ще се предоставят услуги по обучение в различни направления, както на персонала на дружествата - членове на клъстера, така и по заявка на външни  клиенти.

С разширяване на портфолиото на предлаганите до момента услуги от Клъстера и преминаването към междусекторно сътрудничество, сдружението ще поеме по-голяма роля в насърчаването на регионалната индустриална модернизация.

Дейностите по проекта, насочени към коопериране, създаване на сътрудничества и интернационализация следва допълнително да допринесат за популяризиране на името на клъстера и на неговите услуги, установяване и насърчаване на сътрудничеството с други клъстери, включително в други страни и изграждане на транснационални клъстерни  връзки  за успешно бъдещо развитие.

Описаните по-горе очаквани резултати и ползи от реализирането на проект ТРАКИА отговарят на общата цел на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 за развитие на динамична българска икономика, конкурентоспособна на европейския и световен пазар.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg