EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Идеал Стандарт – Видима атакува КЗК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Идеал Стандарт – Видима атакува КЗК

mail13:15 | 02.12.2013прегледи 752 коментарикоментари 0


Компанията Идеал Стандарт – Видима АД обжалва решението на Комисията за защита на конкуренцията пред ВАС, съобщава компанията.
Както е известно преди време Идеал Стандарт – Видима АД подаде иск срещу „Рока България” АД за заблуждаваща реклама. В рекламата се твърди, че продуктите с марка Fayans, в това число и смесителите се произвеждат в завода на „Рока България” АД в гр. Каспичан. Смесители с марката Fayans са произведени от различни дружества, които не са регистрирани в България, а най-често в Китай се посочва в Декларациите за съответствие.
Китайският произход на почти всички колекции смесители Фаянс е признат от Рока България и КЗК.
КЗК установява при своя проверка, че търговският произход на смесителите с марката Fayans настина е китайски - техни производители са дружества от Китай и въпреки това КЗК отбелязва в свое становище, че „репутация на изделията се дължи в по-голяма степен на известността и имиджа на производителя им".
КЗК отбелязва още, че географският произход на смесителите, а именно Китай, е неоснователен и несъществен за избора на потребителите от КЗК.
В такъв случай не би трябвало вниманието на потребителите да се насочва към ключовите твърдения „българска марка”, „български произход”, което да повлияе на тяхното пазарно поведение, отбелязват от Идеал Стандарт –Видима АД.


 


Тагове: Идеал, КЗК
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg