EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ивайло Московски – новият транспортен министър

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ивайло Московски – новият транспортен министър

mail14:13 | 18.05.2011прегледи 1898 коментарикоментари 0


Във връзка с подадената днес оставка от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията инж. Александър Цветков, министър-председателят Бойко Борисов ще отправи предложение до депутатите в Народното събрание за гласуване на персонална промяна в правителството. Това съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Премиерът Борисов ще предложи на народните представители да освободят инж. Цветков от длъжност и да изберат Ивайло Московски за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Ивайло Московски е завършил Стопанска академия в Свищов, специалност „Финансов мениджмънт", степен "Магистър". Също и специалността „Публични финанси", степен "Бакалавър", в Университета за национално и световно стопанство, София. Започва служебната си кариера като инспектор в „София Инс“. След това участва последователно в ръководството на няколко фирми, между които: „Монтана"АД, „Сата" ООД, Stoll България.

Ето как коментира АФП случващото се в българския кабените днес. Българският министър на транспорта Александър Цветков подаде оставка в сряда, обявиха от министерството му, посочвайки „лични мотиви” за решението, предаде АФП. Решението на Цветков беше обявено от премиера Бойко Борисов на седмичното заседание на кабинета, малко след като самият министър е напуснал сградата, предизвиквайки спекулации, че е бил уволнен.
Борисов вече е избрал наследника на Цветков – настоящия му заместник Ивайло Московски. Цветков беше критикуван от депутати от управляващата дясноцентристка партия на Борисов за провала на стартирането на важни проекти за възстановяване на железопътната мрежа и помощ за държавната железопътна компания да излезе на печалба. Кабинетът взе редица решения, свързани с транспорта на заседанието в сряда, включително за създаването на държавна компания за управление на стратегическите инфраструктурни проекти с цел ускоряването на изграждането на трите основни магистрали с обща дължина 500 км. България има малко повече от 400 км. магистрали, като две трети от останалите 19 000 км. пътища имат нужда от реновиране.
Остаряващата железопътна мрежа ограничава скоростта на влаковете до 100 км/час. В сряда правителството взе решение движение движението на транспортни камиони по магистралите да бъде ограничено в петък и събота, за да бъдат облекчени хроничните задръствания по пътищата през тези дни.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg