EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ИАНМСП с офиси във Варна & Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ИАНМСП с офиси във Варна & Бургас

mail12:02 | 27.07.2015прегледи 1440 коментарикоментари 0


Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) започва да работи с компаниите във Варна. Това обяви изпълнителният директор на агенцията Мариета Захариева след среща с кмета на общината Иван Портних. Общината предоставя офис, докато агенцията ще осигури регионален представител, за чийто пост в момента се провежда конкурс. Инициативата се подкрепя още от евродепутата Ева Паунова и министърът на икономиката Божидар Лукарски.
Регионалният офис на агенцията ще бъде топлата връзка на бизнеса с държавата, заяви Мариета Захариева. Представителят ще ходи по фирмите и ще пита за техните нужди и проблеми, а не да чака те да идват, допълни тя. Освен това ще има връзка с търговските представители на България в чужбина. Когато външна компания се обърне към аташетата за търсене на продукция от България, те ще се свързват директно с регионалния представител на агенцията. Той от своя страна ще информира фирмите за възможностите за осигуряване на продукция и за износ, каза още Мариета Захариева.
Офисът ще има пълната ми подкрепа, за да се помага на малките и средните компании, обяви кметът на Варна Иван Портних. Той подчерта, че до края на другата седмица общината ще предостави помещение.

ИАНМСП ще направи регионален офис и в Бургас заедно с общината. Общината предоставя офис в местния бизнес инкубатор. Агенцията ще осигури регионален представител, за чийто пост в момента се провежда конкурс. Инициативата се подкрепя още от евродепутата Ева Паунова.
Офисът ще обслужва местните малки и средни компании в Бургас, които са около 16 000, заяви Димитър Николов. Според него фирмите не са добре информирани какви възможности има по оперативните програми за реализиране на проекти и финансиране. Регионалният представител ще бъде връзката между бизнеса и държавата, общината и Българската банка за развитие, каза Мариета Захариева. Освен това ще информира местните предприемачи на кои чужди инвеститори могат да бъдат поддоставчици.

Държавата ще получава и обратна връзка за нуждите на фирмите и към кои сектори да насочи усилия за подпомагане. Регионалните офиси в Бургас и Варна ще запознават компаниите с възможностите за участие в търговски мисии в чужбина, изложения и панаири. Съответно това да доведе до повишаване на износа им на стоки и услуги на външните пазари.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg