EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

И Франция планира данъци върху бонусите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

И Франция планира данъци върху бонусите

mail14:32 | 11.12.2009прегледи 660 коментарикоментари 0


Франция вероятно ще последва Великобритания в налагането на данъци върху бонусите на банкерите и така да постави начало в ограничаването на високите нива на възнагражденията, съобщава Financial Times.
Тези дни Великобритания и Франция предизвикаха публичен дебат за това дали САЩ също трябва да въведе подобен данък върху бонусите. Колебанието на администрацията и отсъствието на незабавна подкрепа на Конгреса навеждат на мисълта, че е това е малко вероятно Америка да подкрепи инициативата на ЕС, отбелязва изданието.
Новината за въвеждане на 50 -процентов данък върху бонусите във Великобритания беше посрещната с яростна реакция в Лондонското Сити, като в същото време провокира лидери на други държави да предприемат стъпки срещу безконтролното отпускане на бонуси на банкерите.
Френското правителство все още работи върху детайлите на планираната такса върху допълнителни възнаграждения на банкерите, но намеренията са Париж, подобно на Лондон, да принуди банките да платят 50 % данък върху изплатените бонуси за 2009 г., което е приблизително $39 700.
Германският канцлер Ангела Меркел коментира, че идеята на Великобритания за налагането на данък върху бонусите е „очарователна” и вероятно ще има оздравителен ефект за банковата система, но според нея мярката е малко приложима в Германия.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg