EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

И Русе купува 35 електробуса и тролеи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

И Русе купува 35 електробуса и тролеи

mail11:15 | 10.10.2019прегледи 958 коментарикоментари 0


Общо 35 нови електрически автобуса и тролейбуса ще бъдат закупени за градския транспорт на Русе. Това съобщиха от общинската управа в крайдунавския град.
По този повод в Министерството на околната среда и водите кметът на Русе Пламен Стоилов е подписал договора за безвъзмездна финансова помощ по европроекта "Подобряване качеството на атмосферния въздух чрез закупуване и доставка на електрически превозни средства за шосеен транспорт - електрически автобуси и тролейбуси за Община Русе". Той е на стойност 46 772 166,30 лева и се изпълнява по оперативна програма "Околна среда".
С отпуснатите средства общината ще закупи 20 електрически автобуса и 15 тролейбуса. Новите транспортни средства ще бъдат нископодови и достъпни за хора с увреждания. По проекта ще бъдат монтирани и 24 станции за зареждане в тролейбусното депо. На няколко места в града ще се ремонтира контактната мрежа, като ще се замени с нов модел, който има дистанционно управление. Предвидено е и осигуряване на необходимата инфраструктура за експлоатация на новите автобуси и тролейбуси чрез системи за автоматично позициониране на превозните средства, за видеонаблюдение и за информация на пътниците в реално време.
Целта на проекта е опазване на околната среда чрез подобряване характеристиките на превозните средства, обслужващи общинския транспорт на територията на Русе. Така сегашните тролейбуси, произведени в периода 1982 и 1984 г., ще бъдат заменени с чисто нови. Това ще доведе до намаляване на вредните емисии във въздуха и на шума, както и до значителна икономия на енергия. Комфортът и времето за придвижване на пътниците също ще се подобрят.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg