EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

И Румъния спира износа на ток?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

И Румъния спира износа на ток?

mail10:10 | 14.02.2012прегледи 516 коментарикоментари 0


Румъния може да ограничи или спре износа на електроенергия заради значителния дефицит, предизвикан от понижаването на нивото на реките и езерата, съобщава информационният сайт Зиаре, като се позовава на проект за правителствено решение, публикуван в сайта на министерството на икономиката. Взето е предвид и нарастването на потреблението на природен газ за отопление на населението заради много ниските температури, както и увеличаването на цените на горивата в
международен план и затрудненото снабдяване с въглища и природен газ заради метеорологичните условия.
При тези условия Националната компания за транспорт на електроенергия Транселектика може да вземе спешно решение за ограничаване или спиране на износа на електроенергия. Проекторешението предвижда тези мерки да бъдат в сила в периода 16 февруари-15 март. Същевременно президентът Траян Бъсеску увери днес, че е изключено прекъсването на електроенергията за населението, предаде Аджерпрес. След днешните консултации с партиите от управляващата коалиция Бъсеску заяви, че няма никаква опасност населението да остане без електроенергия.
"За правителството най-важният приоритет е свързан с подкрепата към общностите и гражданите, засегнати от зимата. Това е заключението на дискусиите, проведени с управляващите партии", заяви президентът.

 


Тагове: Румъния, ток, износ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg