EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

И Роснефт иска плащане в рубли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

И Роснефт иска плащане в рубли

mail17:45 | 28.04.2022прегледи 994 коментарикоментари 0


Най-голямата руска петролна компания "Роснефт" поиска предплащане в рубли за петролните си продукти за май, съобщи Ройтерс. Досега плащания в рубли се искаха от контрагентите на Русия от "непрителски държави" само за покупката на природен газ, след като в края на март президентът Путин въведе мярката, за да стабилизира рублата.

За първи път миналата седмица "Роснефт" е предложил 6.5 милиона тона суров петрол чрез търгове за товарене през май-юни, търсейки пълно предплащане в рубли. Компанията не е успяла да осигури никакви продажби, тъй като условията са се оказали трудни за изпълнение, казаха източници на Ройтерс. За първи път във вторник обаче "Роснефт" предлага всичките си продукти - мазут, газьол, нафта и дизерово гориво, също срещу рубли.

Купувачите, които не разполагат с рубли, могат да плащат в китайски юани, щатски долари, евро, дирхами на Обединените арабски емирства и турски лири. Тези опции обаче са въпрос на преговори с руската компания, която може по своя преценка да ги отхвърля, уточнява Ройтерс, цитиран от "Дневник".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg