EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

И областните управители с намалени заплати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

И областните управители с намалени заплати

mail20:35 | 25.06.2009прегледи 753 коментарикоментари 0


account22Заплатите на областните управители и техните заместници, както и възнагражденията на съветниците в политическите кабинети ще бъдат намалени с 15%, реши кабинетът на днешното си заседание като допълнение на постановлението си за ограничаване на бюджетните разходи за 2009 г.
"Целта е стабилизиране на фискалната позиция в условията на глобална финансова и икономическа криза и реализиране на приоритетни политики", обясниха от пресцентъра на Министерския съвет.
Преди две седмици кабинетът реши заплатите на премиера, вицепремиерите, председателите на държавни агенции, министрите и членовете на политическите кабинети да се намалят с 15%.
Сред одобрените тогава мерки за ограничение на бюджетните разходи през 2009 г. беше и замразяването на индивидуалните работни заплати във ведомствата, спиране на възнагражденията, плащани от икономии на фонд "Работна заплата", прекратяване на назначенията, свеждане до минимум на служебните командировки, специализациите в чужбина, както и ограничаване на телефонните разговори и семинарите.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg