EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

И НЕК виновна за авариите на морето

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

И НЕК виновна за авариите на морето

mail14:01 | 24.08.2010прегледи 810 коментарикоментари 0


ДКЕВР извършва анализ на причините за честите аварии на тока по Черноморието, съобщи председателят на комисията Ангел Семерджиев.
Проверка показва, че НЕК формално е изпълнявала инвестиционната си програма, която е актуализирана през годините, но трябва да се провери доколко програмата е била целесъобразна, каза Семерджиев. 
Авариите по морето са причинени както от проблеми, създадени от НЕК, така и от проблеми, свързани с електроразпределителната мрежа, използвана от компанията ЕВН. За съжаление се получава разлика в тълкуванията и се размива отговорността, посочи той. Очевидно е, че трябва да се подобри комуникацията между ЕВН и НЕК и да се поработи върху подобряване качеството на електроразпределителната мрежа, смята Семерджиев.
Както е известно в края на юли над 300 хиляди летовници по Черноморието останаха без ток в резултат на скъсан 110 киловолтов електропровод от мрежата на НЕК. Впоследствие стана ясно, че ако се установи, че аварията е заради неизпълнена инвестиционна програма на НЕК може да бъде наложена глоба до 1 млн. лв.





 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg