EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

И Китай отмени забрана за внос на US свинско

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

И Китай отмени забрана за внос на US свинско

mail12:45 | 26.03.2010прегледи 1235 коментарикоментари 0


Почти година след като редица държави наложиха забрана върху вноса на свинско месо от САЩ, заради страха около свинския грип, Китай е последната държава, която вдигна ембаргото и се очаква да приеме доставки най- рано през следващия месец, съобщава Associated press.
Решението е положително приветствано от индустрията, която през последните години регистрира предимно загуби, въпреки, че някои експерти предупреждават да не се възлагат големи надежди на износа. Китай произвежда по- голямото количество от свинското месо, което се консумира в страната, като в същото време е и сред най- големите вносители от САЩ, отбелязва AP.
Преди въвеждането на забраните за внос, около 20 % от американския износ на свинско месо е бил насочен основно към Русия и Китай. През 2008 г. Китай е купила свинско месо от САЩ на стойност почти $700 млн., заемайки трета позиция след Япония и Мексико. Русия е пета с похарчени $476 млн. за внос на свинско месо от САШ преди две години.
Вдигането на забраната е добра новина за американските фермери, които търпят загуби от три посоки - от тройното увеличение на разходите за изхранване на животните, от спада на търсенето в страната, и от наложените от много страни забрани за внос на свинско месо от страната, заради страха около вируса H1N1.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg