EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

И Бургас забрани бурките

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

И Бургас забрани бурките

mail11:15 | 01.06.2016прегледи 1637 коментарикоментари 0


Общинските съветници приеха забраната за носене на облекло, възпрепятстващо идентификацията, предаде репортер на Радио „Фокус”- Бургас. В Бургас се въвежда забрана за носенето на облекло, което напълно или частично скрива лицето, както и всякакви видове религиозни облекла и символи на нерегистрирани у нас вероизповедания, включително и такива, които са в разрез с морала и традициите на религиозните общности в Република България в официалните институции и обектите, свързани с предоставянето на административни, образователни и обществени услуги, както и на местата за обществен отдих, спорт, култура и комуникации. В приетата Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за опазване на обществения ред на територията на Община Бургас се предвижда и налагането на парична глоба в размер от 1000 до 2500лв. в случай на използването на публични места на подобно облекло, което закрива напълно или частично лицето на човек. Общинският съветник Ангел Божидаров заяви, че групата на НФСБ ще подкрепи докладната като превантивна мярка. Шерафет Мехмед от ДПС се обяви против предложението, тъй като в града и цялата област няма жени с бурки. Общинският съветник от ГЕРБ Веселин Пренеров посочи, че по темата се очаква да бъде взето общонационално решение във връзка с внесения от ПФ законопроект за носенето на облекло, прикриващо или скриващо лицето. Според него, трябва да се изчака национално решение по въпроса.

Припомняме, че Нина Гьошева, общински съветник от Патриотичния фронт в община Пловдив, се появи на общинската сесия, забулена във фередже. Така тя протестира срещу решението на мнозинството, което на предишното заседание отхвърли предложението на патриотите да бъде въведена забрана за носене на фереджетата в Пловдив.

Забраната за носене на бурки на обществени места в Пазарджик вече е в сила от средата на май. Спазването на новата наредба ще бъде съблюдавано от служителите на полицията и от общински служители. При първо нарушение глобата ще е 300 лв, а повторно или всяко следващо - 1000 лв.

Община Стара Загора също въведе подобна мярка.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg