EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

И Бавария иска независимост?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

И Бавария иска независимост?

mail16:10 | 19.07.2016прегледи 904 коментарикоментари 0


Това, което се случва през последните седмици в Обединеното Кралство, шокира много европейци. Но в Бавария, най-голямата германска провинция, се засилиха сепаратистките настроения, в резултат на което отново изплуваха призивите за отделянето й като независима република, коментира немското издание FOCUS.
Баварската партия, която от десетилетия се бори за независимост на провинцията, сега вярва, че е в състояние да се възползва от стремежите за самостоятелност на редица държави и региони в Европа, които се засилиха след британския вот за напускане на Общността. "След последните събития във Великобритания се виждаме във възход", заяви Уве Хартман, един от лидерите на регионалната политическа структура. Баварският политик поясни, че всяка седмица към партията се присъединяват около 20 нови членове, като от последните избори през 2013 г. досега желание за членство в партията са заявили над хиляда души.
Претенциите за независимост на Бавария изглеждат сериозни: по площ германската провинция е с големината на Австрия и Унгария, а с икономическия си капацитет и население изпреварва държави като Швеция.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4143