EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

И JAL пред фалит, ако държавата не помогне

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

И JAL пред фалит, ако държавата не помогне

mail16:31 | 24.09.2009прегледи 521 коментарикоментари 0


Президентът на най-голямата японска авиокомпания Japan Airlines - JAL обяви днес, че губещият превозвач ще кандидатства за държавна помощ, предадоха световните агенции.
Президентът Нарука Нишимацу е уведомил министъра на земята, инфраструктурата, транспорта и туризма Сейджи Маехара за плановете на компанията да поиска държавни средства по закона за съживяване на промишлеността, за да се преструктурира и да може да преодолее загубите си.
Нишимацу заяви пред журналисти, че също така е запознал министъра с подробности от програмите на авиокомпанията за намаляване на разходите.
Преди време бе разпространена информация, че JAL води преговори с водещи авиокомпании, сред които American Airlines Inc. и Delta Air Lines Inc., за евентуална финансова и бизнес подкрепа, а по-рано този месец японският превозвач обяви, че ще закрие 6800 работни места до март 2012 година, припомня AP.
Акциите на JAL понижиха стойността си с 18 %, отбелязвайки най – резкия спад в историята на компанията, в резултат на информациите, че японският авиопревозвач търси финансова подкрепа, отбелязва BBC.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg