EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

И Daimler съкращава хиляди работни места

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

И Daimler съкращава хиляди работни места

mail08:58 | 02.12.2019прегледи 1160 коментарикоментари 0


Немският автомобилен концерн "Даймлер" (Daimler AG) обяви в петък, че ще съкрати "хиляди работни места" по целия свят до 2022 година в опит да намали разходите за персонал с около 1,4 млрд. долара.

Според информация на агенция Франс прес, планираните от компанията съкращения могат да достигнат до 10 хиляди.

В същото време обаче броят на работещите в заводите на Daimler AG, Mercedes-Benz AG и Daimler Truck AG в Германия ще остане непроменен до 2029 година, както беше договорено от компанията по-рано.

"Освен всичко друго, ще има предложения към работната сила за намаляване на седмичното работно време. Компанията ще удължава много рестриктивно изтичащите договори за временно наетите в администрацията и също така ще бъде много рестриктивна при предоставянето на договори за 40-часова работна седмица за постоянните си служители", се посочва в съобщението на "Даймлер".

По-рано този месец автомобилният гигант представи своята бизнес стратегия за устойчивост, която има за цел да намали разходите, за да натрупа необходимите ресурси за провеждане на неутрална по отношение на въглеродния двуокис политика на мобилност.

Заговори се също така, че с цел икономии председателят на Управителния съвет на "Даймлер" планира да премахне 1100 управленски позиции на компанията по целия свят, включително една десета от управленски позициите в Германия.


Тагове: Daimler, съкращения
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg