EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Зюганов иска НЕП номер две

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Зюганов иска НЕП номер две

mail12:15 | 23.04.2014прегледи 1106 коментарикоментари 0


Лидерът на руските комунисти Генадий Зюганов призова днес премиера Дмитрий Медведев да се учи от Ленин и да проведе реформи, заявявайки, че на Русия е необходима Нова икономическа политика (НЕП) номер две, предаде ИТАР-ТАСС.
"Споменахте Ленин, чийто рожден ден се отбелязва днес, учете се от него", обърна се Зюганов към Медведев в изявление след отчета на премиера в Думата (долната камара на руския парламент) за работата на правителството за 2013 година.
"На страната е необходима НЕП номер две и нова индустриализация. НЕП, ГОЕЛРО (съкращение от Государственная комиссия по электрификации России - Държавна комисия по електрификацията на Русия и синоним на първия план за икономическо възстановяване на Съветския съюз. Самата комисия е създаде и ръководена от Ленин - бел. ред.) бяха велики планове за модернизация и мисля, че вие ще си направите съответните изводи", допълни Зюганов. "Още тази година страната няма да мине
без правителство на националните интереси и народното доверие", каза лидерът на руските комунисти. Освен това Зюганов предложи "да се правят инвестиции в образованието, подготовката на кадри, обновлението на инфраструктурата, да се въведе прогресивен данък, да се вдигнат заплатите и да се води борба с борсовите спекулации".

"В условия на криза правителството има два избора - или да продължи да орязват всичко, което е заложен в бюджета и нас ни чака гръцкият вариант с всички последици, или комплексна модернизация", заяви Зюганов. "Не съм усетил да сте направили втория избор, вие продължавате да оправдавате икономическата политика, която доведе до тези проблеми", каза лидерът на руските комунисти, обръщайки се към премиера на страната.
 


Тагове: Русия, НЕП, Зюганов
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg