EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Зърнопроизводители: Ден 10-ти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Зърнопроизводители: Ден 10-ти

mail11:20 | 07.12.2011прегледи 684 коментарикоментари 0


Десети ден на протести на зърнопроизводителите. И днес те ще преминат в шествие от площада около храм-паметник "Александър Невски" и Народното събрание до Министерски съвет - по същия маршрут, по който преминаха и вчера. Протестът им ще продължи до 17 часа. Исканията им остават същите: ясни правила за развитието на сектора, както и оставките на министрите на земеделието и финансите, които според фермерите са виновни за орязаните 230 млн. лв. за сектора.
Вчера от 4 от 6 земеделски организации се разграничиха от протеста. Според тях с искането на оставки той се политизира. Вече втори ден 170 трактора са пред храм „Св. Александър Невски". Фермерите имат разрешение тежката им техника да остане там до 21 часа тази вечер. Досега те не са поискали ново разрешение за продължаване на протеста. Днес се очаква да има блокада с трактори на Дунав мост.
Отчитам като своя грешка фаворизирането на Националната асоциация на зърнопроизводителите, каза министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Диалогът с тях е бил най-интензивен - те са имали претенцията да представляват сектора, а това не е така, допълни Найденов. Той участва в среща с членове на Българската асоциация на собствениците на земеделски земи, Асоциацията на земеделските производители в България, Българската асоциация на фермерите, Националната асоциация на тютюнопроизводителите, представители на свиневъдите и яйцевъдите. Отсъстваха обаче представителите на Националната асоциация на зърнопроизводителите.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150