EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Златна мартеница" за стартиращ бинес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Златна мартеница" за стартиращ бинес

mail15:03 | 11.03.2019прегледи 607 коментарикоментари 0


Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи наградата „Златна мартеница“ в категория „Успешно стартиращо предприяние“, завоювало позиции на тазгодишната церемония, организирана от сдружение  „Произведено в България – Съюз на малкия и дребен бизнес”.

По време на церемонията зам.-министър Борисов изтъкна, че България може да бъде място за стартиращия иновативен бизнес, и че София може да се превърне в „Силиконовата долина“ на Европа. „През последните години добавената стойност в ICT - секторът расте средно годишно с 28%“, каза още той. Зам.-министър Борисов подчерта, че в успеха на „Джоб радар“ вижда няколко послания важни за икономиката. На първо място успешно развитие на стартиращо предприятие, което е фактор, че у нас има млади и предприемчиви хора, които искат да работят и живеят в родината си. На следващо място използване на иновации, които са съсредоточени към пазара на труда и човешкия капитал. Този успешен опит за иновации в съчетание със съсредоточаваме върху човешкия капитал и пазара на труда е от изключително значение за развитието на икономиката. „Само по този начин когато работим всички заедно можем да постигнем синергия и да се справим с трансформацията, от която има нужда българската икономика, наложена от международните тенденции“, каза в  заключение зам.-министърът.

На церемонията бяха отличени още верига магазини за техника "Зора", компания произвеждаща снакс от пълнозърнест ориз "Нухелт", както и "Адвансед парашут системс".

В допълнение Министерството на икономиката информира:

На 06.03.2019 г. Министърът на икономиката сформира междуведомствена работна група с участието на множество външни експерти, които да предложат нормативни промени за подобряване на средата за стартиране на бизнес в България. Срокът за работа на работната група е до края на месец май тази година.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150