EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Земеделците търсят финансиране основно за техника

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Земеделците търсят финансиране основно за техника

mail20:29 | 19.10.2009прегледи 663 коментарикоментари 0


Тази година земеделските производители търсят финансиране основно за техника и оборудване, а предприемачите - за изграждане на слънчеви централи. Това заявява Кристина Цветанска, изпълнителен директор на Елана Инвестмънт. Според нея интересът на бизнесът към Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) ще продължи да се увеличава, въпреки ограниченията по някои мерки за кандидатстване по програмата.
В средата на октомври Елана Инвестмънт има сключени  200 договора със земеделски производители и други предприемачи за подготовка на проекти по ПРСР. До този момент консултантската компания има внесени в ДФ Земеделие общо 167 проекта, от които 89 са одобрени, а останалите все още преминават оценка, съобщават от компанията. 
 „Предвид това, че европейските фондове предоставят безвъзмездна помощ за бизнеса, все повече компании ще кандидатстват по различните програми, за да си подсигурят инвестиционно финансиране. Интересът на земеделските производители към мярка 121 „Модернизиране на селските стопанства” ще остане висок, тъй като процесът на модернизация на селското стопанство все още не е завършил и земеделието има нужда от модерна техника и оборудване”, коментира   изпълнителният директор на Елана Инвестмънт
През тази година се наблюдава голям интерес към мярка 312 „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия”, тъй като тя дава възможност за финансиране на малки слънчеви централи като инвестиционен проект на микропредприятия. Освен това се засилва интереса у земеделските предприемачи да кандидатстват по мярка 311 „Разнобразяване на неземеделски дейности” за фотоволтаични проекти, наблюдават от Елана Инвестмънт.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg