EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Земеделци не плащат данъци върху субсидии

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Земеделци не плащат данъци върху субсидии

mail17:02 | 14.09.2018прегледи 1235 коментарикоментари 0


Във Видинска област 226 регистрирани земеделски производители, получили субсидии в общ размер на 625 хил.лева през 2017 г., не са подали данъчни декларации и не са платили данъци и осигуровки върху тях. Това съобщават от НАП Видин. Други 341 земеделци са подали данъчни декларации, но в тях са посочили по-малък доход от получения. Най-голям брой отклонения са засечени в общините Видин, Ново село и Ружинци, сочи анализът на данъчните.
Националната агенция за приходите е започнала информационна кампания към всички земеделски производители, които са допуснали неточности в данъчните си документи. Според закона те имат право да подадат коригираща декларация за доходите до 1 октомври 2018 г. Те ще бъдат уведомени както чрез писма, в т.ч и по електронната поща, така и по телефона. Заедно с уведомленията за корекции, земеделците ще получат и специална брошура, която подробно обяснява данъчните и осигурителните им ангажименти към бюджета.

В Плевенска област 210 земеделци не са подали годишна данъчна декларация. Това съобщиха от офиса на НАП в Плевен.
От ведомството добавиха, че спрямо данните на ДФ "Земеделие" има и отклонения при 707 задължени лица в сумите, посочени в подадените им декларации. Размерът на недекларирания доход на земеделци в областта е малко над 817 хил. лева, уточниха от НАП.
В сградата на плевенския офис се е състояла среща с представители на общините в присъствието и на заместник-председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите в страната. Целта е била да се запознаят кметовете на плевенските общини с общата ситуация в страната и с данните за област Плевен.
Предоставени са информационни материали и други, разясняващи режима на облагане на земеделските стопани. Поискано е съдействие за популяризиране на изискванията към земеделските стопани в общините.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg