EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Зелик отрече идеята за „златния стандарт”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Зелик отрече идеята за „златния стандарт”

mail10:18 | 10.11.2010прегледи 474 коментарикоментари 1


Президентът на Световната банка Робърт Зелик заяви днес, че златото се е превърнало в алтернативен паричен актив при несигурната икономическа обстановка, но лично той не пледира за връщане към „Златния стандарт”, предаде ДПА.
В началото на седмицата Зелик намекна, че водещите световни икономики трябва да обмислят идеята за златото като стабилизатор на валутните курсове при бъдещата съвместна парична система, припомня ДПА.
"Не вярвам, че може да има връщане към фиксираните валутни курсове, а “златният стандарт” е точно това. Не пледирам за връщане към системата от 19-ти век, когато обемът на парите в обращение е бил свързан със златото", каза Зелик в Сингапур.
Хората, които направляват паричната политика обаче трябва да осъзнаят, че "златото е жълтият слон в стаята", допълни той.


 
Коментари
 
rumen - 10-11-2010 г. 10:42:48

Приятели, Много малко хора, дори политици с претенции, каквито имат външните ни министри Паси и Младенов разбраха, че 2009г в Прага, Обама подписа Американската капитулация пред Русия, под формата на споразумение за "Ново разпределение на света и ресурсите"... Това споразумение предполага, "Обединение на Християнското северно полукълбо срещу Мюсулманския юг...", като...: - Първа стъпка бе подписването на Договора в Прага за ограничаване на Ядрени оръжия между САЩ(НАТО) и Русия... и възстановяване Влиянието на Русия над държавите от бившето ОНД. - Втора стъпка ще е военно сътрудничество и обмен на ПРО-информация с последващо създаване на "Обща ПРО за Северното полукълбо" и вероятно специални гаранции за Израел, Япония, Индия и Китай..., като икономиите във военните бюджети на САЩ и Русия са стотици милиарди... - Трета ще е "Създаване на обща валута” в системата на Г-20, (за сметка на долара и еврото), която ще бъде наложена като нови «Световни пари» и налагане от Силните, на Слабите, на нова схема

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg