EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Зелено банкиране на Есенния панаир

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Зелено банкиране на Есенния панаир

mail10:30 | 31.07.2012прегледи 657 коментарикоментари 0


Подемът на зеления бизнес вдъхнови и финансистите. Новите идеи в сферата на зеленото банкиране ще бъдат обсъдени на 27 септември 2012 г. в рамките на Международния технически панаир в Пловдив. Иновативните подходи срещу кризата са акцент на форума „Кредитната кооперация – най-стара и ефективна организационна форма за микрофинансиране и микрокредитиране”. Инициатор на проявата, която се организира под патронажа на посланика на Австрия у нас Негово превъзходителство Герхард Райвегер, е „Атлас Финанс“. Лектори са известните австрийски икономисти проф. Йохан Бразда и д-р Холгер Блисе, който ще изнесе доклад на тема „Зелените финансови институции“.
Ще бъдат обсъждани различни алтернативни форми на финансиране - кооперации, демократични и етични банки, които могат да дадат тласък на бизнеса в условията на кризата. Конференцията е отворена за дискусии и по други въпроси от областта на финансите, твърдят организаторите.
Форумът е част от съпътстващата програма на тазгодишния Есенен панаир, който ще се проведе от 24 до 29 септември. Тя включва и Дните на зелената енергия (26-28.09), посветени на зелената икономика и енергийната ефективност. Една от инициативите е насочена към потребителите. По време на панаира те ще могат да получат безплатни консултации как да вземат безвъзмездна финансова помощ за саниране на жилищни сгради по програмата „Енергийно обновяване на българските домове”. Съветите ще се дават от експерти на Асоциация на българските енергийни агенции и клъстер „Зелена синергия“.
В Международния технически панаир вече се включиха и две банки, които ще предлагат финансови продукти за бизнеса и гражданите.
Изложители от близо 40 държави ще се представят на ЕСЕН 2012. Като най-силни се очертават изложбите „Машиностроене“, „Енеко“ (за енергетика и екология), „Акватех“ (за технолигии и управление на водите) и „Елтех“ (за електроника и електротехника). В програмата са включени още изложенията „Аутотех“ (за транспорт и автосервизно оборудване), „Инфотех“ (за информационни технологии), „Стройтех“ (за строителни материали, машини и технологии), „Интермин експо“ (за минна промишленост), „Химия“ и „Автомобилен салон Пловдив. Очаква се около 100 000 гости от страната и чужбина да посетят деловия форум за инвестиционни стоки и технологии, който е най-големият в Югоизточна Европа.

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046