EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Зеленият чай унищожава рака

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Зеленият чай унищожава рака

mail15:10 | 22.08.2012прегледи 792 коментарикоментари 0


Силни нови лекарства срещу рак, основани на зеления чай, могат да бъдат създадени скоро, след като учени установиха, че екстракт от напитката намалява туморите почти наполовина.
Изследователите от университета Стратклайд успели да накарат 40% от рака на кожата да изчезне, като използвали съставката при лабораторни анализи. От дълго време се смята, че зеленият чай помага в борбата с рака и екстрактът, наречен epigallocatechin gallate, е бил изследван и преди.
За първи път обаче учените успяват ефективно да го накарат да намали туморите. Предишни изследвания на свойствата му в борбата с рака се провалиха, защото изследователите използваха интравенозни вливания, които не успяваха да доставят достатъчно от екстракта до самите тумори.
Учените от университета Стратклайд обаче създали "насочена преносна система", като закрепили екстракта върху протеини, носещи молекули желязо. Лабораторните изследвания върху един вид рак на кожата показали изчезване на 40% от туморите след месец лечение, а допълнителни 30% се свивали.
"Това са много окуражителни резултати, които се надяваме да открият пътя към нови ефективни лекарства срещу рак. Когато използвахме нашия метод, екстрактът от зелен чай намаляваше размера на много тумори всеки ден, като в някои случаи го унищожаваше напълно. Екстрактът обаче няма никакъв ефект, когато се доставя по друг начин, тъй като всички тумори продължаваха да растат. Това изследване може да отвори вратите за нови лекарства срещу заболяване, което продължава да е едно от най-смъртоносните в много страни", заяви една от авторките на изследването д-р Кристин Дюфе. /БГНЕС
 


Тагове: зелен чай, рак
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg