EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Зелени технологии на Есенния панаир

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Зелени технологии на Есенния панаир

mail15:20 | 08.06.2011прегледи 888 коментарикоментари 0


Бизнесът, свързан със зелените технологии и чистата енергия, се оказва проспериращ, въпреки кризата. Това показват предварителните данни за участниците в Международния технически панаир, който ще се проведе от 26 септември до 1 октомври 2011 г. в Пловдив. Най-голямото изложение за инвестиционни стоки в Югоизточна Европа вече отбелязва ръст от 57% в броя на фирмите и 37% за ангажираните площи, макар че до откриването на неговото 67-о издание има повече от три месеца. Висока активност демонстрират предприемачите от браншовете, ориентирани към екологията, енергетиката, енергоспестяващите методи и уреди, оборудване за преработка на отпадъци, пречистване на водата и въздуха. Това се потвърждава от силния интерес към изложбата за енергетика и екология „Енеко“, където заявките са с 38% повече в сравнение с началото на юни миналата година, а ангажираните площи – с 57%.
Електроника и електротехниката също заемат водещи позиции в бизнеса, сочат данните за изложбата „Елтех“. Броят на фирмите се е увеличил със 70%, а размерът на площите – с 67% спрямо същия период на миналата година. Ръст отбелязва и изложбата „Машиностроене“, като засега участниците са със 105% повече, площите – с 92%. Това показва, че отрасълът излиза от стагнацията, тъй като нашите фирми връщат позициите си на международните пазари. Разширяването на деловия форум за инвестиционни стоки е резултат и от антикризисната програма в подкрепа на бизнеса, която Международен панаир Пловдив осъществява от есента на 2009 година. Тя предлага на фирмите отстъпки от 10% до 45% от наема на площите в зависимост от заявения размер. Постоянните изложители могат да ползват бонус от 15% или 20% съответно за 3 и 5 поредни участия, като избират дали да се възползват от него или от намаленията в наема. Към тези улеснения се добавя и отстъпка от 5% за плащане до 29 юли. Така гъвкавата маркетингова политика на националния изложбен център дава възможност на малки и средни фирми да се представят на бизнес събитието от европейски мащаб, което тази година ще се състои под мотото „Нов живот. Нови технологии“.
Страна партньор ЕСЕН 2011 ще бъде Русия. Официални участия вече са заявили Гърция, Турция, Словашката република Китайски Тайпе и Ирак, а колективни – фирми от Германия, Полша и Сърбия.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg