EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Зелени дни 2012 в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Зелени дни 2012 в София

mail11:40 | 19.04.2012прегледи 731 коментарикоментари 0


Зелени дни 2012- фестивал на отговорния туризъм, природата и здравословния живот, ще се проведе от 20 до 22 април в София. В рамките на форума на щанда на българско-холандския проект „Новото тракийско злато“ ще бъдат предстванени биологични и местни продукти от Източните Родопи. Посетителите ще могат да си купят вино, тахан, мед, орехи, бадеми от района, както и да получат информация за фермерите-производители. Все повече ферми в Източните Родопи се отварят за туристи и гости, които не само могат да видят как се произвежда храната, но и да си купят пресни продукти директно от производителите. На щанда ще се предлагат и издадените по проекта пътеводител и туристическа карта за Източните Родопи, както и информация за организирани и индивидуални посещения в района, туристически дипляни, брошури за предстоящите Дни на тарпана (27-29 април) в района на с. Сбор, Крумовградско и Фестивала на хляба в с. Рабово (28 юли).
Зелени дни се организират от Българската асоциация за алтернативен туризъм и спортно-туристическа агенция Одисея-ИН с подкрепата на Столична община и ОП „Туристическо обслужване“. Във фестивала, който по традиция се организира в градинката пред Народния театър „Иван Вазов“, ще бъдат представени дестинации за зелен туризъм, природни паркове, общини и неправителствени организации в областта на биоразнообразието и устойчивото развитие, производители и вносители на биохрани. Ето част от програмата:
Изложение на открито – продукти за едно по-здравословно и отговорно ежедневие;
Представяне на екологично и социално отговорен бизнес;
Конференция "Дестинация София - стари предизвикателства и нови възможности";
Туристически бизнес с човешко лице: дестинации, туроператори, къщи за гости;
Интерактивна програма – лекции, творчески ателиета с екологична насоченост, велоприключения, екипировка, томболи и още много други игри и изненади;
Дарителски кампании;
Фотоконкурс;
Кино-програма с екологична тематика;
Концерт, посветен на световния Ден на Земята.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg