EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Зелената сделка задушава фермерите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Зелената сделка задушава фермерите

mail11:05 | 08.02.2024прегледи 440 коментарикоментари 0


„Фермерите се бунтуват в Германия, Франция и в родната ми България. Исканията им са различни, но има една обща причина за упадъка на селото – това са договорите за свободна търговия. Тя облагодетелства едрия агробизнес и убива добрите стопани на земята. За да отвори далечни пазари на нашата индустрия, тя жертва селата ни, които обезлюдяват.

Това заяви в свое изказване в пленарна зала на Европейския парламент Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите (S&D).

По думите му, над шест милиона ферми ще загинат идните петнайсет години.

„Южноамериканското месо, украинското пилешко и слънчоглед не свалят цените, а увеличават печалбите на преработвателите и рушат стандартите за качество. Глобалната свободна търговия е неолиберална самоцел, която концентрира парите и къса връзката между хората и земята“, посочи в изказването си Иво Христов.

„Днес имаме криза, но утре ще е катастрофа. Да ревизираме Зелената сделка, която задушава фермерите и облагодетелства преработвателите. Да опростим правилата, да защитим местната продукция и селото, защото агробизнесът печели от земята, а селяните живеят от нея“, призова българският евродепутат.  


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg