EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Зелената" политика на София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Зелената" политика на София

mail09:05 | 26.05.2016прегледи 854 коментарикоментари 0


През последните години община София работи за въвеждане на зелени политики в развитието на града, като са напревени инвестиции в модернизиране на транспорта, разширението на метрото, управлението на отпадъците, възстановяването и обновяването на градските паркове и градини и енергийната ефективност. София продължава да инвестира в строителството на метрото и обновяването на превозните средства на градския транспорт. С изпълнението на третата линия, от която сега се строят 7 км, ще се постигне намаление на вредните емисии с над 90 хил.тона годишно и на трафика с 22% през 2019г. Продължава модернизацията на градския транспорт, след пускането на нови 126 автобуси, предстои доставка на още 110.
 Предстои избор на инвеститор за въвеждане на градски колела, което ще подобри възможностите за алтернативно придвижване. Проектът включва осигуряване на 460 велосипеда и над 33 велостоянки в града.
София вече използва отпадъците като ресурс и произвежда електроенергия и компост от отпадъци. Продължават инвестициите в енергийна ефективност на 26 общински училища и детски градини.
 Подготвя се работна група за кандидатурата на София за зелена столица. Ще бъдат направени проучвания и анализ и подготовка на апликационната форма. В екипа ще участват ресорите, които имат най-голяма роля за качеството на въздуха и околната среда като екология, транспорт, енергийна ефективност, както и неправителствени организации.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg