EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Зелена светлина за МВЕЦ „Кадиево” на р. Въча

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Зелена светлина за МВЕЦ „Кадиево” на р. Въча

mail11:15 | 24.08.2012прегледи 950 коментарикоментари 0


Министерският съвет разреши учредяването на възмездно безсрочно право на строеж върху имот – публична държавна собственост, за изграждане на малка ВЕЦ - „Кадиево”, на р. Въча. Правото е учредено в полза на „НАТ 2004” ЕООД, гр. Девин.
Предвижда се годишното електропроизводство на МВЕЦ „Кадиево” да е 9 700 000 kWh, като въз основа на сключения предварителен договор за присъединяване с „EVN България” ЕАД централата става част от енергийната система на България.
С друго решение правителството отчужди част от имот – частна собственост, за изграждането на въздушна линия 110 kV ТЕЦ „Бобов дол” – подстанция „Самоков”. Имотът (0,029 дка) се намира в местността „Ракитова падина” край с. Белчин, община Самоков, и върху него ще бъде изградена стъпката на стълб №122 от електропровода. Той ще стабилизира захранването с електрическа енергия на общините Самоков, Сапарева баня и Дупница.
Средствата, необходими за отчуждителната процедура, се осигуряват от „Национална електрическа компания” ЕАД.
Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано пред ВАС в 14-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник”.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg