EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Зелена инфраструктура: EU eксперти в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Зелена инфраструктура: EU eксперти в Пловдив

mail10:30 | 04.03.2013прегледи 740 коментарикоментари 0


Представители на 10 страни от 12 региона в Европа участваха в работна среща в Пловдив за обмен на добри практики в областта на зелената инфраструктура. Форумът бе в рамките на проект „Green Infrastructure Network” по програма за интеррегионално сътрудничество – INTERREG IVC, финансирана от Европейския фонд за регионално развитие и съфинасирана от Министерството на регионалното развитие и благоустройството на България.
Събитието събра експерти от България, Ирландия, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Малта, Португалия (Азорските острови) и Унгария. Във форума взеха участие и представители на община Пловдив и областна администрация.

Домакин на срещата бе Агенция за регионално развитие с Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия – Пловдив (АРР с БЦ за МСП), един от българските партньори по проекта. Като добра практика от българска страна бе представена градината на Царския дворец в Кричим, която участниците имаха възможност лично да посетят на място.
„В рамките на проекта е предвидено да бъдат трансферирани до три добри практики. Ще бъдат свързани с аналитични методологии, разработване и изпълнение на „зелената инфраструктура“ в урбанизирани райони и разработване и прилагане на политики в областта на тази инфраструктура“ – обясни Александър Тонков, изпълнителен директор на АРР с БЦ за МСП. Тези дейности ще дадат Инструментариум за действие по отношение на „зелената инфраструктура“ и за нейното по-широко разпространение, уточни той.
Агенцията за регионално развитие с Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия – Пловдив е сдружение с нестопанска цел за общественополезна дейност. Вече над 15 години работи за регионалното развитие на регион Пловдив, за подобряване на икономическата среда, изграждане на местен механизъм за развитие и подпомагане на сектора на малкия и среден бизнес. Реализирани множество проекти, финансирани от национални и международни програми.
Сред учредителите и членовете й са 20 организации и фирми от региона:Община Пловдив, Стопанска асоциация – Пловдив, Търговско-промишлена камара – Пловдив, Университет за хранителни технологии – Пловдив, Свободна зона – Пловдив и др.
Агенцията е пълноправен член на БАРДА (Българската асоциация на агенциите за регионално развитие и бизнес центрове) и самостоятелно или чрез нея участва в редица съвети и комитети за наблюдение на местно, регионално и национално ниво.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Общини: Четири истории за успеха

06:58 | 07-08-24 | 1229