EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Здравният пазар на ЦИЕ с големи перспективи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Здравният пазар на ЦИЕ с големи перспективи

mail16:01 | 10.11.2009прегледи 686 коментарикоментари 0


Въпреки икономическия спад страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ), сред които са Полша, Чехия, Словакия, Унгария, България и Румъния, все още са атрактивни пазари в сферата на здравеопазването. Фармацевтичният сегмент и медицинската техника все още не са развили пълния си потенциал и се очаква разходите за здравеопазване в страните от региона да се увеличат още.
Нарастващото значение на тези пазари привлича мултинационални корпорации за разработване на патенти или придобиване на местни производствени предприятия, съобщава БТА, позовавайки се на информация от PRNewswire.
Сливанията с участници на местните пазари или придобиването им се определят като най-ефективния начин за достъп до пазарите и допълнително разрастване на дейността на мултинационалните корпорации в ЦИЕ.
Според нов анализ на консултантската компания Frost & Sullivan, озаглавен "Преглед на индустриите за фармацевтични продукти и здравни услуги в ЦИЕ", между 2009 и
2012 година средният растеж на пазарите от региона ще бъде между 6,9 и 7,4 процента. България и Румъния ще бъдат най-бързо развиващите се пазари през периода, докато в Чехия и Унгария ще бъде отчетен растеж под средния.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg