EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Здраве, потоп, избори, 9.ІX - теми във вестниците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Здраве, потоп, избори, 9.ІX - теми във вестниците

mail07:16 | 09.09.2014прегледи 785 коментарикоментари 0


"При бюджет от над 3 милиарда лева парите за здраве пак не достигат", констатира "Капитал дейли" на първа страница и допълва, че Здравната каса търси още 100 милиона, които не бяха дадени при актуализацията на бюджета на касата в края на юли.
Виновните за потопите, които наводниха страната от пролетта насам, отиват на прокурор", съобщава "Монитор" и посвещава две страници на тази тема. "Цацаров погва кметове за потопа, прокурори казват до 24 октомври кой е виновен", пише "Стандарт" и съобщава във водещата си публикация, че вместо да агитират в предизборната кампания, кандидат-депутати ще помагат за отстраняването на щетите от наводненията.
"Мъртви души в изборните списъци няма", пише "Труд" на първа страница. Според казаното от представител на МВР пред Изборния борд разликата от около 900 хиляди души между данните на статистиката и на ГРАО е заради живеещи в чужбина хора без лични карти. "За 1 милион "мъртви души" се сещаме винаги преди избори, като започването на диета или отказването на цигарите, което винаги е "от другия понеделник", т.е след като изтече мандатът", казва експертът по изборни системи Димитър Димитров в интервю за "Труд".
"Заради продължаващото застаряване на населението в България трябват застраховки за пенсия или държавата фалира" - това е темата на "24 часа" днес. "За две години продължителността на живота е нараснала с 4 месеца, средната възраст на българите е 43 години, дори при най-оптимистичните сценарии работната сила в страната ще намалее с близо 40 на сто до средата на века", отбелязва изданието.
Водещата публикация на "24 часа" е под заглавие "За първи път от над 25 години увеличават армията с 2 460 души".

"Отлагат ключови ремонти на пътищата, парите свършиха, дупката в Агенция "Пътна инфраструктура е 76 милиона лева", съобщава вестник "Преса" и развива темата на втора и трета страница.
"Президентството изненадващо получи 1 милион лева към бюджета си" е заглавието на първа страница на вестник "Сега", който допълва в подзаглавие, че служебното правителство е дало на администрацията на Плевнелиев допълнителна субсидия за заплати и задгранични пътувания.
Актуализацията на президентския бюджет е на първа страница и на "Дума", който допълва, че СЕМ получава още 105 милиона лева, а БНТ - 5 милиона.
Водещата тема на "Дума" е за днешния ден - 9-ти септември. Публикациите по темата са обединени под мотото "70 години от победата над фашизма в България." Статии има и в "24 часа", и в "Труд". "Труд" цитира историка акад. Георги Марков, според когото 9-ти септември 1944 година е една повратна дата, но не може да бъде национален празник, защото това е победа в гражданска война - едните излизат от затворите, другите влизат в затворите..."/БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161