EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Защо хиляди полети през лятото са отменени?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Защо хиляди полети през лятото са отменени?

mail13:35 | 21.06.2022прегледи 768 коментарикоментари 0


Летищните власти на лондонското летище Гетуик обявиха, че през лятото ще бъде ограничен броят на полетите и пътниците поради недостиг на служители, информира Ройтерс. Това ще принуди редица авиокомпании да отменят част от полетите си, отбелязва агенцията.

Второто по големина летище на британската столица ще ограничи броя на полетите до 825 на ден през юли и до 850 през август. Това решение е взето поради рязкото увеличение на въздушния трафик дни преди началото на лятото.

Подобно е положението и на летище "Схипхол" в Амстердам. Вчера летищните власти там обявиха, че ще наложат лимит на броя на пътниците, които ще бъдат обслужени през лятото. И те изтъкват като причина липсата на достатъчно служители.

Това означава, че редица авиокомпании, сред които и френскo-нидерландският авиопревозвач "Ер Франс-Ка Ел Ем (Air France-KLM), ще трябва да отменят част от полетите си, отбелязва Ройтерс.

Летище "Схипхол" ще приема по около 70 000 пътници на ден, с по около 13 500 по-малко, отколкото авиокомпаниите са планирали да превозят.

Редица европейски авиокомпании, сред които германския въздушен превозвач "Луфтханза" (Lufthansa) и нискотарифната авиокомпания "Изиджет" (Easyjet), вече обявиха, че планират да съкратят броя на полетите си през лятото.

С подобни проблеми се сблъскват и в САЩ. Вчера авиокомпаниите зад Океана отмениха над 1400 полета, съобщи АП. Повече от една трета от полетите през летище "Ла Гуардия" (LaGuardia) в Ню Йорк не са осъществени в четвъртък. На близкото летище "Нюарк Либърти" (Newark Liberty) в Ню Джърси са отменени над една четвърт от полетите.

През последните месеци редица страни отмениха повечето ковид ограничения за туристите и другите пътници. Това доведе до възстановяване на интензивния пътникопоток, характерен за летния сезон. Налага се авиокомпаниите и летищните оператори да привлекат нови служители. Те обаче трябва да им гарантират по-добри условия на труд и заплащане, отбелязва Ройтерс.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150