EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Защо CNN напуска Русия?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Защо CNN напуска Русия?

mail09:30 | 13.11.2014прегледи 806 коментарикоментари 0


След повече от четвърт век присъствие на руския пазар американският телевизионен канал CNN International напуска страната. Причината са “последните промени на руското законодателство, засягащо медиите”, се казва в съобщение на собственика Turner Broadcasting System (TBS). От компанията съобщават, че се надяват в бъдеще да се върнат на телевизионните екрани в Русия.

Представител на TBS обяснява за агенция ТАСС, че компанията проучва варианти за разпространяване на сигнала в Русия в контекста на промененото законодателство и че приключва съществуващите договори, но не се закрива московското бюро на CNN. Източникът на агенцията не уточнява кои точно промени са принудили TBS да се оттегли.

В края на септември парламентът прие закон, подписан на 15 октомври от президента Владимир Путин, с който се забранява чуждестранното участие в руски медии да надхвърля 20%. Преди това се позволяваше чуждестранни физически и юридически лица да контролират до 50% от телевизионните канали и нямаше ограничения в печатните и интернет издания.

На 10 ноември вечерта TBS Europe е уведомила кабелните оператори, че от 31 декември няма да могат да разпространяват CNN на територията на Русия. Регулаторът Роскомнадзор заяви, че няма нищо общо с решението на американците, но през февруари в.”Комерсант” писа, че агенцията не дава на CNN лиценз за разпространение. CNN е в руския ефир от края на 80-те години.
 


Тагове: CNN, Русия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg