EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Защитната стена за еврозоната слаба

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Защитната стена за еврозоната слаба

mail15:40 | 28.03.2012прегледи 341 коментарикоментари 0


Укрепването на финансовата защитна стена срещу кризата, към  която се приближава еврозоната, е недостатъчно, заяви днес  лидерът на Групата на либералите в Европарламента Ги Верхофстад, цитиран от Франс прес. "Еврозоната трябва да се сдобие с истинска ""противопожарна стена", а не с нов пожарогасител" при съчетаването на  Европейския фонд за финансова стабилност (ЕФФС) и Европейския  стабилизационен механизъм (ЕСМ), посочи евродепутатът в  комюнике. Въпросът трябва да бъде решен в петък на среща на  Еврогрупата в Копенхаген.
След като дълго се противопоставя, германската канцлерка  Ангела Меркел вчера изрази готовност да кумулиране на вече  обещаните средства на Гърция, Ирландия и Португалия или общо 192 милиарда евро от ЕФФС плюс предвидените средства за ЕСМ (500  милиарда евро).
От решението на еврозоната ще зависи желанието на  Международния валутен фонд (МВФ) да увеличи кредитните си  ресурси и да се притече на помощ на еврозоната, припомни  Верхофстад. Фондът предстои да се произнесе по въпроса в средата на април.
Финландия днес изрази готовност да преговаря за засилване на защитната стена на еврозоната, но при условие, че това доведе  само до ограничено увеличение на рисковете за нея, заяви пред  АФП финландската министърка на финансите Юта Урпилайнен. В  същото време парламентарната комисия за определяне на финландската европейска политика и днес беше разделена по  въпроса и насрочи ново заседание за петък.
 


Тагове: еврозона, стена
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4215