EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Защита на соларни модули от Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Защита на соларни модули от Китай

mail16:45 | 10.04.2013прегледи 538 коментарикоментари 0


Миналата седмица 1024 представители на европейската фотоволтаична индустрия изпратиха отворено писмо до европейския комисар по търговията Карел де Гухт, изразявайки силната си загриженост от евентуалния изход на антидъмпинговото и антисубсидийно разследване на Европейската комисия срещу китайските производители на соларни продукти.
Компаниите, подписали писмото, напълно подкрепят визията на Alliance for Affordable Solar Energy (AFASE), че отворените и свободни пазари са ключов двигател на соларната индустрия. 15 български компании също изразиха позицията си в отвореното писмо.
Пазарът на фотоволтаична енергия преживя периоди на бум и спад през последните 30 години. Днес фотоволтаичната индустрия е в състояние на консолидация, като различните участници обединяват усилията си, за да постигнат оптимален размер на разходите и икономии от мащаба. Заедно те са ключов елемент от политиката на ЕС за промените в климата и постигането на амбициозните и правно обвързващи цели за енергия от възобновяеми източници до 2020 г.

Отвореното писмо изтъква негативните ефекти, които биха имали митата за растежа на соларната индустрия, както и за създаването на работни места в ЕС. „Няма да има победители, а само губещи от упадъка на цялата соларна индустрия в ЕС”, казва Воутер Фермеерш, изпълнителен директор на белгийската компания Cleantec trade. Щетите по цялата верига на стойността в европейската фотоволтаична индустрия биха надвишили ползите за производителите на соларни продукти от ЕС. Наказателните тарифи биха облагодетелствали само 30% от сектора, наказвайки останалите 70%.
„Митата на соларните продукти и техните компоненти са в ущърб на цялата европейска соларна индустрия, тъй като ще доведат до увеличение на цените и ще намалят търсенето”, добавя Воутер Фермеерш.Подписалите писмото компании призовават Европейската комисия да не налага антидъмпингови и/или изравнителни мита и да позволи на европейския фотоволтаичен сектор да се развива и да расте.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165