EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

Затруднен внос на македонски зеленчуци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Затруднен внос на македонски зеленчуци

mail10:30 | 09.01.2010прегледи 1452 коментарикоментари 0


Македонски износители на земеделски стоки пет дни чакат, за да влязат в България през ГКПП „Златарево” на македонско-българската граница, пише днес македонският вестник „Дневник“, цитиран от Фокус. Българските митничари не пускали камионите, натоварени със зеле, защото нямали пломби от македонската митница.
Македонските превозвачи трябвало да разтоварват стоката за проверка и отново да я връщат в камионите си, а през това време товарът предимно от зеле, се развалял.
Превозвачите намират вина в македонските митници, които до преди пет дни поставяли пломби на камионите, а сега обяснявали, че това вече не е нужно.
Според директора на македонските митници Ванчо Каргов поставянето на митнически пломби не било задължително и не е условие за износ. По този начин се транспортирали стоки и в Сърбия, Косово, Албания и Гърция и никъде не е имало проблем, освен с българските митничари, и то на пунктовете край Ново Село и Делчево.
Досега реакция от българска страна нямало.
Развръзка се очаква в понеделник, когато в София трябва да се срещнат македонският посланик и директорът на българските митници, допълва изданието.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg