EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Затвор за недекларирани 10 хил.евро в Румъния

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Затвор за недекларирани 10 хил.евро в Румъния

mail18:00 | 20.05.2010прегледи 1233 коментарикоментари 0


Лицата, които преминават границата на Румъния със сума от 10 000 евро или повече, без да са ги декларирали, вече ще подлежат на наказание със затвор между 2 и 7 години, според проекта на извънредното постановлението за борба с данъчните измами, което предстои да бъде прието следващата седмица, съобщава вестник "Гъндул".В момента лицата, които не декларират на митницата суми в брой от 10 000 евро или повече се глобяват с между 3000 и 8000 леи (между 714 и 1904 евро), а недекларираните пари се конфискуват. Според проекта на постановлението недекларирането на суми, равни или превишаващи лимита от 10 000 евро в каквато и да е валута, намиращи се в превозни средства, багаж, колети и други, представлява престъпление, което ще бъде наказвано с между 2 и 7 години затвор, а сумите и в бъдеще ще бъдат конфискувани.
За престъпление ще се счита и всякакъв вид възпрепятстване на полицейските и данъчните органи по време на проверка на превозните средства за контрабандни стоки. За тази цел персоналът на транспортните средства ще бъде задължен да даде достъп на съответните органи до всички посочени от тях места. В случай на отказ се предвижда наказание със затвор между 6 месеца и 3 години, посочва "Гъндул".
Нормативният акт, целящ борба с укриването на данъци и данъчните измами, предвижда  и редица други мерки, сред които връщане на акциза върху луксозните стоки, който беше отменен миналата година заради несъответствие на европейското законодателство.
Проектът предвижда също с ДДС да се облагат покупките в рамките на Европейската общност на зърнени храни, плодове, зеленчуци, строителни материали и други, а при транзакции на същите продукти, включително и хляб, в страната да се прилага обратно таксуване, т.е. таксата да се плаща от бенефициента, посочва вестник "Ромъния либера".
Министерството на финансите признава, че прилагането на ДДС върху покупки в рамките на ЕС, както и обратното облагане с ДДС противоречат на европейското законодателство и предлага ограничено прилагане на тези разпоредби до края на 2011 г., отбелязва изданието.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg