EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Затварят обекти на ДДС измамници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Затварят обекти на ДДС измамници

mail12:20 | 18.02.2011прегледи 1009 коментарикоментари 0


Всички магазини и дискотеки, които системно укриват доходи и не плащат данъци върху тях, ще бъдат затваряни за определен период от време. При повторно нарушение например обектът ще може да бъде запечатван за срок от една година. Това е едно от предложенията на данъчните, включено в пакета от мерки за ограничаване на укриването на налози, съобщи в. Стандарт.
Точно запечатване на магазини, дискотеки и ресторанти, които бъдат хванати няколко пъти в нарушение, беше едно от предложенията, които направи в. "Стандарт" още през ноември миналата година. Ако мярката бъде подкрепена и от парламента, тя ще има дисциплиниращ ефект върху фирмите, тъй като бизнесът им ще бъде силно ударен при преустановяване на дейността за година.
Сега дискотека, която крие оборот от няколко хиляди на вечер, не може да се стресне и от най-голямата глоба, щом още на следващата вечер ще си избие парите. Друго предложение в новите мерки срещу сивата икономика е вече обсъжданото даване на дознателски функции на митничарите. Няма да се създава данъчна полиция, но ще се даде на митничарите възможност да провеждат собствени разследвания, да арестуват и съставят протоколи на място, без да чакат съответните упълномощени лица, научи "Стандарт".
Очаква се в близките дни финансовият министър Симеон Дянков и колегата му Цветан Цветанов да се срещнат, за да обсъдят кои мерки да заложат за борба с източването на ДДС и укриването на данъци и да се направят съответните законодателни промени. Сред другите мерки, които се предполага, че ще се обсъждат от вицепремиерите, са прилагане на принципа на солидарната отговорност, по-големи санкции и дори ефективни присъди при ощетяване на хазната.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1062