EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Затварят бензиностанции без фискални апарати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Затварят бензиностанции без фискални апарати

mail14:30 | 13.05.2010прегледи 1441 коментарикоментари 0


До месец и половина всички бензиностанции, които нямат фискални апарати ще бъдат затворени. Това каза на пресконференция в сградата на "Лукойл Нефтохим Бургас" премиерът Бойко Борисов, предаде БТА. Той заяви, че това е една от мерките, които правителството е предприело за ограничаване на нерегламентираната продажба на горива. Борисов днес бе на посещение в нефтокомбината, където заедно с президента на "Лукойл" Вагит Алекперов участваха в церемония по пускането в експлоатация на три нови инсталации.
Премиерът каза, че е информиран от ръководството на "Лукойл Нефтохим Бургас", че компанията има намерение да инвестира 1,3 милиарда долара през следващите години. Премиерът отбеляза, че това ще даде възможност горивата, които се произвеждат у нас, да бъдат изнасяни в съседни на България страни като Македония, Сърбия и Турция.
Алекперов допълни, че така се полага началото на център за търговия на горива на дребно, където ще влязат и посочените три държави. Центърът ще бъде определящ за нашата политика, каза Алекперов.
По думите на Борисов правителството подкрепя подобни инвеститори, които инвестират и реинвестират в страната и работят за опазването на природата и екологията.
От "Лукойл" посочиха, че в завода ще бъде изградена  инсталация "Хидрокретин", в която ще се извършва 100-процентова дълбочинна преработка на нефта.
Към днешна дата общият обем на инвестициите в модернизирането на завода надхвърля един милиард долара. Половината от тази сума е усвоена през последните две години. Реконструирани са и са построени редица производствени обекти в предприятието, внедрена е автоматизирана съвременна система за управление на технологичния процес. В резултат на тези програми преработката на нефт се е увеличила до 76,39 процента, а производителността на труда е нараснала шест пъти.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg