EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Затваря се завод за сладолед във Варна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Затваря се завод за сладолед във Варна

mail13:05 | 15.01.2019прегледи 746 коментарикоментари 0


Компанията „Фронери” обяви, че затваря своята фабрика за сладоледи и замразени храни във Варна. Промените ще засегнат 72 служители, на които ще бъдат изплатени пакети с обезщетения, надвишаващи законовия минимум. На част от работниците ще бъде предложена и възможност за преместване в други фабрики на „Фронери” в чужбина.

Всъщност компанията за сладоледи и замразени храни "Фронери" обяви плановете за преструктуриране на бизнеса си в България, като тя пренасочва инвестициите си към маркетингa и продажбите на своите брандове и продукти на българския пазар. С тези стъпки компанията има за цел да повиши ефективността на продуктите си на регионално ниво и да осигури по-нататъшен растеж на българския пазар. Новата функционална структура ще създаде по-гъвкав бизнес модел, фокусиран върху:

·       търговската дейност, която да позволи по-добро обслужване на пазара;

·       задържането и развитието на стабилен и компетентен екип по продажби, в който компанията ще инвестира, за да може да се справя още по-ефективно с постоянно променящите се нужди на пазара;

·       оптималната организация на работа, която ще позволи по-добро използване на възможностите за развитие на българския пазар на сладолед.

“Ние сме твърдо решени да продължим да работим и да се развиваме на българския пазар. Но, за да поддържаме растежа и да запазим конкурентоспособността си на местно равнище, трябва да преосмислим бъдещето на нашата фабрика във Варна", съобщават от компанията.

Решението за спиране на производството във Варна е част от цялостния проект за подобряване на конкурентоспособността на компанията в региона. "Фронери" е собственик на завода от 2016 г.  Компанията продължава да има около 90 служители в страната в области като продажби, маркетинг, доставки и финанси.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Тагове: Нестле, Варна
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg